Muhasebede e-defter, e-fatura uygulamaları ve Türkiye’de e-defter, e-fatura sistemine geçen işletmeler üzerine bir araştırma - Özdemir, Mustafa (My University, 2016)
MUHASEBEDE E-DEFTER, E-FATURA UYGULAMALARI VE TÜRKİYE’DE E-DEFTER, E-FATURA SİSTEMİNE GEÇEN İŞLETMELER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Küreselleşen dünya ile birlikte ülkeler birbirlerinden etkilenir hale gelmişlerdir. Teknoloji alanında yaşanan gelişmeler ile muhasebe dünyasına yeni uygulamalar girmiştir. Bu uygulamaların en son örneği e-defter ve e-fatura uygulamasıdır. E-fatura uygulaması dünyada 2000’li yıllarda uygulanmaya başlanmıştır. E-fatura uygulaması Türkiye’de ise e-devlet projesi kapsamında 2008 yılında Elektronik Fatura Kayıt Sistemi ile uygulanmaya başlanılmıştır. Daha sonra bazı mükellefler için zorunlu tutulmuştur. E-defter uygulaması ise e-fatura uygulamasının devamı olarak muhasebe dünyasında yerini almıştır. Çalışmamızda e-defter ve e-fatura uygulaması incelenmiştir. E-defter ve e-fatura uygulaması kapsamında kavramlar, yasal dayanaklar, başvuru aşamaları, kullanma yöntemleri, avantaj ve dezavantajları açıklanmaya çalışılmıştır. E-defter ve e-fatura uygulamasını kullanan işletmelere anket yapılarak e-defter ve e-fatura kullanımı hakkında bilgiler edinilmeye çalışılmıştır. Defter, E-Fatura

E-BOOK AND E-INVOICING PRACTICES IN ACCOINTING AND A RESEARCH ON COMPANIES NEWLY OFFERING E-BOOK AND E-INVOICING IN TURKEY With the globalizing world countries have become influenced by each other. And also with the developments in the field of technology new applications have entered into the world of acconting. The most recent examples of these applications are e-book and e-invoice applications. E-invoice applications were first launched in 200s across the world. In Turkey, e-invoice applications were initiated by Electronic Invoice Registration System within the scope of e-government project in 2008. Afterwards, e-invoice has become mandatory for some taxpayers. And e-book applications have taken place in the world of accounting as a continuation of e-invoice applications. In our study, e-book and e-invoice applications were examined. Concepts, legal basis, application stages, application methods, advantages and disadvantages were tried to be explained within the scope of e-book and e-invoice applications. Enterprises using e-book and e-invoice applications were surveyed in order to obtain information about the usage of these applicatinos. Book, E-Invoicing
Keywords: Muhasebe; Teknoloji; Türkiye