Gps donanımlı cep telefonu ile web tabanlı uydu takip sistemi tasarımı - Erdoğan, Selçuk (My University, 2013)
GPS DONANIMLI CEP TELEFONU İLE WEB TABANLI UYDU TAKİP SİSTEMİ TASARIMI Bu tez çalışmasında web tabanlı bir uydu takip sistemi tasarımı yapılmış, alzheimer hastası vb. özel bakım gerektiren bireylerin takip edilmesi amaçlanmış ve bu amaç doğrultusunda bir yazılım geliştirilmiştir. Geliştirilen bu yazılım ile tasarlanan sistemde, özel bakım gerektiren bireylerin bulundukları yerin internetten, harita üzerinde anında öğrenilebilmesi sağlanmaktadır. Sistem GPS destekli olduğundan dolayı, araç takip, alan belirleme, kişi takip vb. birçok farklı alanda farklı amaçlar içinde kullanılabilmektedir. Herhangi bir gps-gsm modül veya takip cihazı kullanılmadan, geliştirilen yazılım GPS donanımlı bir cep telefonuna yüklenerek, özel bakım gerektiren bireyin takibi gerçekleştirilmektedir. Sistemde bulunan alan sınırlama özelliği sayesinde, takibi yapılan kişinin konum bilgileri kullanıcı tarafından devamlı kontrol altında tutulabilmektedir, böylece takibi yapılan kişiye zamanında müdahale ederek doğabilecek muhtemel kaybolma vb. olumsuz durumlar da engellenebilmektedir.

WEB BASED SATELLITE FOLLOWING SYSTEM DESIGN WITH GPS HARWARED MOBILE PHONE In this thesis study, a web-based satellite following system design has done with the aim to follow alzheimer patients and people that requires special care. Therefore, a software is developed. The software designed in this system, supplies the location of patients via the internet and they are reached from the map in a short time. Without using any gps-gsm module or following apparatus, by installing the software to a mobile with GPS, special-care-required individual is followed. With the area restriction option of the system it is possible to provide observers the location of diseased person, who can keep them under control. Thus, cases like loss or any other unwanted situations can be avoided by intervening at moment.
Keywords: Bilgisayarlar; Cep Telefonları; Global Positioning System; Küresel Konum Belirleme Sistemi