Uluslararası islami finans literatürü incelemesi: etkin yayınlar ve güncel tartışmalar - YAŞ, MURAT (My University, 2022)
İslami finans alanındaki araştırmalar özellikle son 6 yılda ciddi bir artış kaydetti. 1982 ve 2021 yılları arasında 1055 tane araştırma makalesi yüksek kaliteli dergilerde yayınlanırken bunların %30’u yıllık ortalama en az üç atıf alırken %84’ü son altı yılda gerçekleşti. Bu çalışma SSCI dizinine ait dergilerde İslami finans alanında etkin ve güncel yayın olarak tespit edilen 254 araştırma makalesini detaylı olarak incelemektedir. Ayrıca, İslami finans alanındaki çalışmalara yön veren kurumları ve araştırmacıları ortaya koymaktadır. Son olarak bu çalışma literatürdeki sorunları ve boşlukları tespit edip ileride yapılacak çalışmalar için öneriler sunmaktadır

Research in the field of Islamic finance has increased significantly in the last 6 years. Between 1982 and 2021, 1055 research papers were published in high-quality journals while 30% of them have at least three citations per year on average and 84% of them have been published in the last six years. This study examines 262 research articles that have been identified as effective and current publications in the field of Islamic finance in journals belonging to the SSCI index. It also reveals the institutions and researchers that direct the studies in the field of Islamic finance. Finally, this study identifies the problems and gaps in the literature and offers suggestions for future studies.
Keywords: İslami Finans; Literatür İncelemesi; İslami Bankacılık; İslami Sermaye Piyasaları; Islamic Finance; Literature Review; Survey of Literature; Islamic Banking; Islamic Capital Markets