Sandviç kompozit panellerin üretimi ve karakterizastonu - Güner, Orhan (My University, 2016)
SANDVİÇ KOMPOZİT PANELLERİN ÜRETİMİ VE KARAKTERİZASYONU Son yıllardaki teknolojik gelişmeleri tetikleyen en büyük unsurların başında, kompozit malzemeler üzerinde yapılmış olan çalışmaların başarılı şekilde sonuçlanarak, birçok alanda ki sorunlara çözüm getirmesi olmuştur. Bu alanlardan bir tanesi olan inşaat ve yapı sektörü de bu gelişmelerden etkilenmiştir. İnşaat ve yapı sektöründe oldukça aktif olarak kullanılan ön üretimli yapı elemanlarının başında sandviç paneller gelmektedir. Son yıllarda kurulumu çabuk ve hafif yapılı binaların inşası önem kazandığından, hafif yapılı binaların en önemli parçaları olan sandviç paneller sahip oldukları yüksek ısıl direnç, yüksek dayanım, hafiflik ve kullanım kolaylığı avantajları ile yapı sektörünün en önemli odak noktalarından biri olmuştur. Bu çalışmada, EPS ve taş yünlü yeni nesil sandviç panellerin basma dayanımı, çekirdek malzemesinin kesme mukavemeti, eğilme mukavemeti gibi mekanik özelliklerinin yanı sıra ısıl geçirgenlikleri, su buharı geçirgenliği gibi bir takım özellikleri incelenerek yeni nesil kompozit sandviç panellerin davranışları araştırılmış ve klasik sandviç paneller ile karşılaştırılması yapılmıştır. Yapılmış olan bu çalışmalar sonucunda yeni nesil kompozit sandviç panellerin avantajları ortaya konarak çeşitli Ar-Ge çalışmalarına ve ön üretimli yeni sandviç malzemelerin geliştirilmesi konusunda yapılacak olan çalışmalara ışık tutulmuştur.

PRODUCTION AND CHARACTERIZATION OF SANDWICH COMPOSITE PANEL’S At the beginning the biggest factors were triggered by technological developments in which recent years successful studies were composit materials has been to bring solutions to the problems that in many areas. One of these areas are in the building and construction sector however they also effected by these developments. The double-deckers panels are at the beginning were quite actively used with pre-construction elements in the building and construction sector. The lightweight sandwich panels are most important parts of buildings which they have a high thermal resistance, high strength, light weight and ease of use advantages in the construction sector has been one of the most important crucial point because of fast installation and lightweight constructions have become important in recent years. In this study, the mechanical properties were examined such as compressive strength, shear strength of the core material, flexural strength of EPS and rock wool new generation double-deckers panels as well as numerous features such as sandwich panels were investigated by examining of new generation double-deckers panels behavior like thermal conductivity, vapor permeability properties and this properties compared with classical double-deckers panels. As a result of this studies, exhibited advantages of new generation double-deckers panels and shed light to various R&D studies and the subject of developing new pre-construction sandwich panels.
Keywords: Eğitim; Metal