Bankacılık hizmetlerinin pazarlanmasında banka müşterilerinin tercihlerini etkileyen unsurlar - Usta, Perihan (My University, 2006)
Ticari bankacılıkta bireysel pazarlamanın rolü üzerinde önemle durulmaktadır. Bankalar yeni müşteriler bulmanın yanı sıra var olan müşterilerinin devamlılığını nasıl sağlayacakları konusunda araştırmalar yapmaktadırlar. Müşterilerin beklentilerini anlamak ve müşteriler üzerinde talep oluşturarak piyasanın kaymağını toplamak, müşterileri tanımayla mümkün olmaktadır. Bankacılık bir hizmet sektörü olduğu için, bu çalışmada hizmet konusunda kapsamlı bir şekilde yer verilmiş, bireysel bankacılıkta hizmet ve hizmet pazarlamasına değinilmiştir. Türkiye’de yaşanan ekonomik krizlerin, bankacılık sektörünü olumsuz şekilde etkilemesi göz önünde bulundurularak, Türk Bankacılık Sektörü’ne genel olarak değinilmiştir. Çalışmada banka bireysel müşterilerinin bir bankayı tercih etme sebepleri, bankalardan beklentileri ve bankalarla olan ilişkilerini hangi sebeplerle bıraktıkları konuları araştırılmış, araştırma sonuçlarına göre yorumlar yapılmış ve önerilerde bulunulmuştur.

Personal marketing within trade banking covers an essential role. Banks are eager to find ways to find new customers, while pursuing ways to keep the continuum of the customers’ loyalty. Understanding the expectations of customers so as to get more share in the banking sector can be possible only through knowing customers’ specifications. As banking is a services sector, this study focuses closely on services in detail, including services in and marketing of services in individual banking. State of banking sector, exposed to financial crises frequently and thus negatively affected, was also gone through.. The reasons that individuals have or develop to choose a bank to work with, their related expectations and their relations with banks – including why they start or stop to work with them – were analyzed in this dissertation as well. The deductions of and from this study were made both in line with literature review carried out through the study as well as a case study covering banks’ customers in Istanbul, Turkey.
Keywords: Bankalar ve Bankacılık_Müşteri İlişkileri; Hizmet Endüstrisi_Pazarlama