Sinema sektörünün gelişiminde film komisyonlarının rolü ve Türkiye örneği: türk film konseyi - Özbaşaran, Niyazi Can (My University, 2007)
SİNEMA SEKTÖRÜNÜN GELİŞİMİNDE FİLM KOMİSYONLARININ ROLÜ VE TÜRKİYE ÖRNEĞİ: TÜRK FİLM KONSEYİ Özet: Türkiye’de sinema sektörü gelişim göstermektedir. Türk izleyicisi yerli filmlere olan ilgisini hiçbir zaman kaybetmemiştir. Film prodüksiyonlarında mekan kullanımı çok önemlidir. Türkiye dünya sinema endüstrisi için mekan olarak kullanılabilecek bir çok tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Yurtdışından gelecek yabancı yapımcılara, film prodüksiyonları için danışmanlık yapacak bir film komisyonu kurulması faydalı olacaktır. Bu amaçla kurulan Türk Film Konseyi’nin çalışmaları devam etmektedir. Ancak ‘Türk Sinema Sektörü’nde genel olarak yaşanan sorunlar da göz ardı edilmemelidir. THE ROLE OF FILM COMMISSIONS IN THE EVOLUTION OF FILM INDUSTRY AND AN EXAMPLE OF TURKEY: TURKISH FILM COUNCIL

Turkey’s Film Industry is developing. Turkish movie viewers always attented on Turkish movies. Location management is a very important thing in film productions. Turkey has good many historical and natural beauties for location management in movie business. Setting up afilm comission as an adviser will be useful for foreign producers. Turkish Film Council sample is keep on working. But we must never forget that, there were a few problems in Turkish Movie Industry.
Keywords: Radyo-Televizyon; Sinema; Türkiye_Sinema