Anadolu Feneri - Karasu arası sahil şeridi ve yakın çevresi strüktür ve rölyefinin planlama kriterlerine etkileri - Türk, Özge Şen (My University, 2015)
Fizikî potansiyel bir bütün olarak düşünülmeli ve ekosistemi koruyarak var olan potansiyel kullanılmalıdır. Günümüzde doğal zenginlikler, koruma alanları, yeşil alanlar ve su kaynakları tehlike altındadır. Bu bakımdan planlama çalışmaları ekosistemi uzun vadede koruma altına alacak şekilde yapılmalıdır. Bu çalışmada Anadolu Feneri - Karasu arasında yer alan kıyı kesimi ve yakın çevresinin fizikî özelliklerinin planlama üzerindeki etkisi üzerinde durulmuştur. Bu çerçevede sahil şeridi, su kaynakları, akarsu ve göller, koruma alanları, plajlar, madenler, turizm potansiyeli araştırılarak insanlığın yararına ve doğaya zarar vermeden nasıl kullanılacağı araştırılmıştır. Mevcut çalışma kapsamında saha sınırları çizilmiş ve bu alanda fizikî potansiyel ayrıntılı bir şekilde ele alınmıştır. Fizikî özellikler ortaya koyulduktan sonra çalışma sahasının genel anlamda beşeri özellikleri ele alınarak planlamaya etkileri açıklanmıştır. Ayrıca saha genelinde planlaması devam eden veya yapımına başlanmış olan projelerden de bahsedilmiştir. Sonuç olarak sürdürülebilir gelişimin sağlanması hedeflenerek bu bağlamda dikkat edilmesi gereken önlemler üzerinde durularak çalışma tamamlanmıştır. Anadolu Feneri, Şile, Ağva, Riva, Kıyı jeomorfolojisi, Jeoloji, Jeomorfoloji, Plânlama.

Which all have to be considered a physical potential and preserving the ecosystem potential should be used. Today, natural resources, protected areas, green spaces and water resources are under threat. In this regard, the planning work should be done in such a way will protect the ecosystem in the long term. This study Anadolu Feneri - located in coastal areas between Karasu and neighborhoods focused on the impact on the planning of the physical properties. In this context, coastline, water sources, streams and lakes, conservation areas, beaches, mines, was investigated by investigating how to use the tourism potential without damaging the benefit of mankind and nature. Field limits the scope of the present study was drawn up and discussed in detail the physical potential in this area. Once set forth in general terms the work site physical characteristics are explained by considering the human impact on planning features. In addition, throughout the course of the project, which was started or continued construction planning it has also been mentioned. As a result, it targeted work to ensure sustainable development with emphasis on measures to be considered in this regard have been completed. Anadolu Lighthouse, Sile, Agva, Riva, coastal geomorphology, geology, geomorphology, Planning.
Keywords: Ağva, Riva, Kıyı jeomorfolojisi; Anadolu Feneri; Coğrafya; Ekosistem; Jeoloji; Jeomorfoloji; Plânlama; Şile; Türkiye