KİTAP TANITIMI/BOOK REVIEV MUHAMMED B. YÛSUF ES-SENÛSÎ VE AKAİDİNE DAİR BİR İNCELEME “Yılmaz, Mustafa Selim. Muhammed b. Yûsuf es-Senûsî ve Akaidine Dair Bir İnceleme. İstanbul: Köprü Kitap, 2020, 79 s.” - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Bu yazıda, “Muhammed b. Yûsuf es-Senûsî ve Akaidine Dair Bir İnceleme” adlı eserin tanıtımı yapılmaktadır.Senûsî, Mağrib coğrafyasında Eş’arî ve Sûfî kimliğini kökleştiren önemli bir şahsiyettir. O, sağlam ve tutarlıduruşuyla içinde bulunduğu toplumu iyi okumuş ve bu bağlamda inanç sorunlarını çözümleyici bir söylemgeliştirmiştir. Ele alacağımız eser, Türkiye’de hakkında pek az çalışmanın olduğu bu değerli âlimi tanıtmayı verisâlelerinde inançla ilgili vurguladığı hususları genel hatlarıyla zikretmeyi amaçlamaktadır.

This paper is to introduce the work titled "Muhammed b. Yûsuf es-Senûsî ve Akaidine Dair Bir İnceleme (Muḥammad b. Yūsuf al-Sanūsī and an Analysis on His Work on Aqāid)”. Al-Sanūsī is an eminent figure in the development of of Ash‘arī and Sufi identity in the Maghreb. Having a good understanding of his society, he developed his own discourse aiming to resolve several belief problems in his works. Here, the work to be reviewed aims for two: to introduce this eminent scholar on whom only very few studies were done in Turkish academia and to elaborate the creedal issues he emphasized in his writings.