Su ürünleri kooperatiflerinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri: İstanbul ili örneği - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Kooperatifçilik, tarım ve tarım dışı alanlarda başarılı uygulamalara sahip bir girişim biçi- midir. Kooperatifler dünyada önemli bir ekonomik büyüklük yaratmakla birlikte istihdam ettiği insanlarla da ülke ekonomilerine katkı sağlamaktadırlar. Bu bağlamda, araştırmada su ürünleri kooperatifleri, Türkiyede balıkçılığın ve su ürünleri kooperatifçiliğinin önemli merkezlerinden biri olan İstanbul ili örneği çerçevesinde analiz edilmiştir. Kooperatiflerin karşılaştıkları sorunlar belirlenmiş ve bunlara yönelik çözüm önerileri sunulmuştur.

Cooperative Trading System is a form of enterprise which has a successful practice in agri- cultural and non-agricultural areas. Between creating a major economic size, cooperatives con- tribute to the world economies by employing people. In this context, in the study, fishery coop- eratives were analyzed in the example of Istanbul which is one of the most important centers of fisheries and fishery cooperatives in Turkey. Problems of cooperatives encountered were deter- mined and solution suggestions according to them were recommended.
The problems faced in fishery cooperatives and solution suggestions: The case of İstanbul