Süper lig takımlarının pandemi dönemi öncesinde ve pandemi döneminde yaptığı maçların müsabaka analizinin karşılaştırılması - Tunç, Yaşar (My University, 2021)
Süper Lig Takımlarının Pandemi Dönemi Öncesinde Ve Pandemi Döneminde Yaptığı Maçların Müsabaka Analizinin Karşılaştırılması Öğrencinin Adı: Yaşar TUNÇ Danışman Adı: Doç. Dr. Kamil ERDEM Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi Ve Spor Amaç: Bu çalışmada amaç TFF Süper Lig takımlarının Pandemi dönemi öncesi(covid-19) ve Pandemi dönemindeki maçların analizlerini yapıp takımların Covid-19 süreci içerisinde ve öncesindeki performans değişimlerini incelemek amaçlanmıştır. Materyal ve Yöntem: Araştırma grubunu, 2019- 2020 ve 2020-2021 ilk yarı sezonlarında TFF Süper Ligi’nde oynanan 612 müsabakayı kapsıyor. Araştırmada birbirinden bağımsız iki grup olduğu için 2019-2020 pandemi dönemi öncesi ve 2020-2021 pandemi dönemi maçları bağımsız t testi istatistik yöntemi kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırmamızda istatistiksel analizler için SPSS 22.0 paket kullanılmıştır. Bulgular Sonuç: 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarının ilk devre müsabakalarını Pandemi dönemi öncesi ve pandemi dönemi olarak incelediğimizde toplam 612 maçta istatiksel olarak sarı kart sayısında, top kazanma sayısı ve topa müdahale sayısında anlamlı bir farka rastlanmıştır. P<0,05

Comparison of the Competition Analysis of the Matches of the Super League Teams Before and During the Pandemic Period Student Name: Yaşar TUNÇ Name of Supervisor: Doç. Dr. Kamil ERDEM Objective: The aim of this study is to analyze the matches of TFF Super League teams before the Pandemic period (covid-19) and during the Pandemic period and to examine the performance changes of the teams during and before the Covid-19 process. Material and Methods: The research group consists of 612 match played in the TFF Super League in the first half seasons of 2019- 2020 and 2020-2021. Since there are two independent groups in the research, the matches before the 2019-2020 pandemic period and the 2020-2021 pandemic period were analyzed using the independent t-test statistical method. SPSS 22.0 package program was used for statistical analysis in our research Findings and Results : When we examined the first half matches of the 2019-2020 and 2020-2021 seasons as before the pandemic period and during the pandemic period, a statistically significant difference was found in the number of yellow cards, the number of ball wins and the number of ball interventions in a total of 612 matches. P<0.05
Keywords: Beden eğitimi ve antrenman; Covid-19; football; futbol; maç analizi; match analysis; Öğrenim ve öğretim; pandemi Covid-19; pandemic; Physical education and training; Spor; Sports; Study and teaching