Sinema reklamlarının marka imajı üzerindeki etkisi: sinema izleyicileri üzerine bir araştırma - Ese, İsmail (My University, 2006)
Ülkemizde de dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi hemen her sektörde yoğun bir rekabet yaşanmaktadır. Türkiye’de ekonomide süre gelen istikrarsızlık, halkın daralan tüketim gücü, şirketler arasında yaşanan mücadeleyi arttırmaktadır. Yoğun rekabet, reklam sektöründe ve reklam mecralarında da yaşanmaktadır. Markalar erişmek istedikleri hedef kitleye, sahip oldukları reklam bütçelerine paralel hazırlanmış reklam içerikleriyle hitap etmektedirler. Marka, stratejik hedefleri, kısa, orta ve uzun vadeli aksiyon planları doğrultusunda hedef kitlesi ile iletişim kurar. Bu noktada her bir reklam mecrası, sağladığı olanaklarla ve yapısal özellikleriyle reklam verenin ve medya ajanslarının menzilinde yer almaya gayret göstermektedir. Bu çalışmanın amacı sinema reklam mecrasının reklam mesajının iletimindeki etkinliğinin, kesintisizliğinin, reklam aktarımı esnasında tüketici kaynaklı öznel bir engelleme ve reddetme tavrı ile karşılaşmamasının, ses ve görüntü teknolojisi avantajıyla reklamı zengin ve ihtişamlı bir biçimde sunmasının, diğer mecralara kıyasla reklamı yapılan markaya olan katkılarını araştırmaktır.

Just like most places in the world, there is a stiff competition in our country pretty much in every business segment. Due to the instability of the economy and consumers' declining purchasing power, this competition has been intensifying. Intensive competion has been also seen in advertisement industry and advertisement channels. Companies have been introducing their brands to the target consumer under the constraint of limited advertising budget. Brands have communicated with the target consumer by their short and long run policies and strategic goals. Thus, each advertisement channel have made effort to be in the range of advertisers and media agencies by their structural features and possibilities. The aim of the study is to state the advantages of the cinema advertisements and to search the effects of the cinema advertisements on brand perception in comparison to the other advertisement channels.
Keywords: Reklamcılık_Marka; Sinema_İzleyiciler