Dışbükey Programlama ile Lojistik Merkezi Tespiti - (:unkn) unknown (My University, 2006)
Lojistik faaliyetlerin ve fonksiyonlarının planlanmasının artan önemi ve bu alanda matematiksel yöntemlerin şirket karlılığına olan etkisi ile pek çok stratejik ve operasyonel işletme problemi yöneylem araştırması tekniklerine dayanılarak çözümlenmeye çalışılmaktadır. Yer seçim problemi de uzun dönem karlılığı etkileyen bir problem olmakta ve alternatifler arasından uygun olan depo veya işletme yerinin seçimini önermektedir. Alternatiflerin belirli olmaması durumunda öncelikle uygun coğrafi konumun seçimi çeşitli nitel ve nicel kriterlere bağlı olacaktır. Bu çalışmada Türkiye piyasasına yeni girecek bir süper market zinciri ana depo ve merkez üssün coğrafi konumunun belirlenmesi amacıyla dışbükey programlama yöntemi önerilmektedir.

Many operational and strategic business problems are solved with operations research techniques due to their profitability and the increasing need for planning of the logistic activities and functions. Facility and warehouse location problem is one of the most strategic decisions because it would affect long term profitability and the cost structure of the firm. The techniques used to solve this problem are mostly optimizing the location among alternatives due to the qualitative and quantitative constraints. This research puiposes through convex programming a geographical location for the warehouse and logistic headquarter of a new supermarket chain entering in to the Turkish market.
Logistics Center Location with Convex Programming