Sıçanda hidroklorik asit/ etanol ile indüklenen mide ülserinde 1,25 dihidroksi vitamin d3’ün etkisi - Şahin, Hasan Hüseyin (My University, 2017)
Amaç: Çalışmamızın amacı sıçanlarda hidroklorik asit (HCl)/ etanol ile oluşturulan gastrik ülser modelinde vitamin D3’ün koruyucu etkisini araştırmaktır.

Objective: The aim of the present study was to determine if vitamin D3 has a protective effect against tissue injury in a rat model of HCl/ ethanol-induced gastric ulcer.
Keywords: etanol Vitamin D3; ethanol; Fizyoloji; Fizyolojik etki; gastric ulcer; gastrik ülser; inflamasyon; inflammation; rat; sıçan; Vitamin; Vitamin D; Vitamin D3; Vitaminler