Özelleştirme ve Türkiye’de özelleştirme uygulamaları - Alparslan, Altuğ (My University, 2002)
Bu çalışmada günümüzün yaygın politika ve uygulamalarından biri olan özelleştirmenin incelenmesi amaçlanmış; ilk bölümde, bir ekonomide fiziksel verimliliğe ulaşmanın araçlarından biri olarak kullanılan özelleştirmeyi daha iyi anlayabilmek için kamu kesiminin yapısı ve devletin piyasada rol almasının gerekçeleri açıklanmış, daha sonrada özelleştirmenin tanımı, yöntemleri ve gerekçeleri incelenmiştir. Özelleştirme ilk bölümde genel hatları ile açıklandıktan sonra, ikinci bölümde özelleştirme uygulamaları süreci ayrıntılı bir biçimde incelenmiş; değerleme, fiyatlama ve şirketlerin değerlendirme süreçleri, bu süreçte kullanılan yöntemler ele alınmıştır. Özelleştirme her yönü ile iyice anlaşıldıktan sonra son bölümde Türkiye'deki özelleştirme uygulamaları süreci incelenmiş; hazırlık çalışmalarından başlayarak, özelleştirme konusundaki hukuki düzenlemeler ve başlangıçtan bugüne dek gerçekleştirilen özelleştirme uygulamaları, kullanılan yöntemler kapsamlı olarak anlatılmıştır.
Keywords: Özelleştirme_Türkiye