Müşteri ilişkileri yönetimi gelişimi araçları ve sonuçlarıyla değerlendirilmesi ve finans sektöründen bir uygulama - Vural, Yalçın (My University, 2005)
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ GELİŞİMİ ARAÇLARI VE SONUÇLARIYLA DEĞERLENDİRİLMESİ VE FİNANS SEKTÖRÜNDEN BİR UYGULAMA Yeni bir sistem olarak bilinen Müşteri İlişkileri Yönetimi (MİY) bütün ülkeler ve sektörlerden birçok firmayı kontrolü altına almasıyla biliniyor. Ve ayrıca tek başına apayrı bir sektör oluşturan MİY firmaları besleyeyen bir rol oynamaya başladı. Bildiğimiz üzere firmalar kar elde etmek zorundadırlar. Ve Kar elde etmek büyük bir çaba ve doğru rota gerektirmektedir. Bu rotanın en önemli pusulası ise “Bilgi”dir. İşte MİY burada devreye girip firmaya ürün ve müşteri ile ilgili bilgi sağlamakla sorumludur. Dolayısıyla bilgi ile şirketi besleyen MİY “Bilginin Vazgeçilmez” olduğu çağımızda şirketler için de vazgeçilmez olmuştur. Bu çalışma ise özellikle finans sektöründe MİY’in amaçlarını, görevlerini ve stratejilerini anlatmak üzere hazırlanmıştır. Bir sistemin nasıl ve ne şekilde müşteriden kullanılabilir ve efektif bilgiyi edinebileceği sorusuna cevap vermeye çalışmıştır. MİY büyük bir hızla ve soru işaretleriyle birlikte yayılmaya devam ediyor. Ve kimse bu yatırımların maliyeti kadar karlı olup olmadığı sorusuna cevap veremiyor.

EVALUATION OF COSTUMER RELATION MANAGEMENT WITH ITS DEVELOPMENT IMPLEMENTS AND RESULTS AND A CASESTUDY IN FINANCE SECTOR In last few years, Costumer Relationship Management (CRM) is a new system as known as take control of a lot of companies from every nations and every sectors. And this sector start to feed this companies back. Because companies needs to gain money. And gaining money and making usable profit is having a long route that start to get true information. And we use CRM at that part of the game. Because CRM doesn’t try to show the firm nicer than what it is. İt just try to get information from the costumer because the information is one of important part of the master scene. This project is try to explain missions and strategies of the CRM especially on finance sector. How a system can get “effective and usable” information from the costumer. CRM is start to spread out with high speed. But anybody has an answer about this investment that neither it can afford its costs or not. Is CRM useful or it is just garbage. I don’t think this project would answer all of questions. But it will give clues, which will take us to the truth.
Keywords: Müşteri İlişkileri Yönetimi