Kariyer geliştirme faaliyetlerinin örgüt ve çalışanlar üzerindeki etkileri - Yeşil, Eda (My University, 2011)
Kariyer Geliştirme, Kariyer Planlama, Kariyer Yönetimi ÖZET KARİYER GELİŞTİRME FAALİYETLERİNİN ÖRGÜT VE ÇALIŞANLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Günümüzde, küreselleşmeyle birlikte ortaya çıkan yoğun rekabet ortamı, yaşanan ekonomik, sosyal ve teknolojik değişim ve gelişimler örgüt ve örgüt üyelerinin ilgi alanlarının ve isteklerinin değişmesine sebep olmuştur. Böylesine bir ortamda çağa ayak uydurabilmenin ve değişimin hızını yakalamanın yollarından biri, günümüz örgütlerinin sahip olduğu insan kaynağının mevcut yetkinliklerinin geliştirilmesi ve ileride üstlenebileceği görevlere yerleşme olanağının tanınması ile mümkün olabilmektedir. Bu durum, içerisinde yaşadığımız çağda hem örgütler hem de bireyler için son derece önemli olan kariyer olgusunu ortaya çıkarmıştır. İnsan kaynakları sisteminin alt sisteminden biri olan kariyer olgusu beraberinde kariyer planlama, kariyer yönetimi ve kariyer geliştirme konularının önem kazanmasını sağlamıştır. Bu çalışmada bireysel ve örgütsel bir perspektifle ele alınan kariyer geliştirme faaliyetlerinin örgütler ve çalışanlar üzerindeki etkileri incelenmiştir. Bununla bağlantılı olarak kariyer, kariyer planlama ve kariyer yönetimi gibi pek çok konu anlatılmaya çalışılmıştır. Aynı zamanda, İstanbul’un lojistik sektöründe faaliyet gösteren yabancı sermayeli orta ve büyük ölçekli firmaların kariyer geliştirme faaliyetleri ile ilgili bilgi edinmek amacıyla bir araştırma yapılmıştır. Key Words : Career development, career planning, career management

THE IMPACT OF CAREER DEVELOPMENT AVTIVITIES ON ORGANIZATION AND EMPLOYEES Nowadays; competitive environment which arises with the globalization, economic, social and technological changes and developments give rise to some changes in the organization and the members of organization's interests and requests. Such an environment, one of the way of string along the times and capture the rate of change is possible with today's organizations that have development of human resources’ current competence and enable them to undertake the tasks. Therefore; the phenomenon of the career which is extremely important for both organization and individuals has revealed. The phenomenon of career which is the sub-system of the human resources system career, provided for career planning, career management and career development issues to gain more importance. In this study, the impacts of career development activities on the organization and employees were investigated with individual and organizational perspective. Regarding this, many issues such as career, career planning and career management is explained. At the same time, a research has been done in order to get more information about career development activities of the medium and large scale foreign owned firms which are in the logistics sector of Istanbul.
Keywords: Kariyer Geliştirme; Kariyer Planlama; Kariyer Yönetimi