Ahlaki bir değer olarak adaletin eğitim ortamında tesis edilmesinin önemi ve eğitim sürecindeki adaletsiz tutumlara dair çözüm teklifleri - TUNCEL, EMRULLAH (My University, 2022)
Eğitimcilik, sadece geniş bir bilgi birikimine sahip olmakla icra edilebilecek bir hususiyet olmayıp aynı zamanda bazı özel yeteneklerin de var olmasını gerektiren sanatsal bir faaliyettir. Bu faaliyetin muhataplar üzerinde kalıcı hale gelmesini sağlayan temel unsur ise entelektüel donanım ve sanatsal beceriden ziyade, ahlakî erdemlerin eğitimcide müşahhas hale gelmesidir (bk. Âl-i İmrân, 3/159). Bu sebeple geleneğimizde öğretmenlik mesleğini îfâ edecek olan kimselerin sadece ilim ve yetenek yönünden donanımlı olmasına değil; ahlak ve fazilet yönünden de ehil olmasına ehemmiyet gösterilmiştir.