Electronic signatures in the EU Law - Erol, H. Tarık (My University, 2003)
Elektronik imzalar, elektronik sözleşmeleri içine alan elektronik işlemler için hayati öneme sahiplerdir. Sözleşmelerin hukuken ileri sürülebilmeleri ve mahkemeler önünde delil olabilmeleri için hukuken tarafların imzaları aranmaktadır. Ulusal ve uluslararası yasalar ve inisiyatifler, elektronik imzalara mahkemeler önünde delil olarak kabul edilebilmeyi ve el yazısı ile kağıt üzerine atılan imza ile aynı hukuki değeri sağlamaktadır. Bu yüzden, elektronik imzalar kanunun imza şartı koyduğu durumlarda imza şartını yerine getirebilirler. Bu tezde, elektronik imzalara bağlı hukuki meseleler, özellikle elektronik imzaların Avrupa Birliği hukukundaki yeri esas konumuz olacaktır. Elektronik imzalara ilişkin Avrupa Birliğinin hukuki çerçevesi, elektronik imzalar ve teknik alt yapıları ile elektronik imzaların hukuki uygulamaları tezin bölümlerini oluşturmaktadırlar. Electronic signatures are vital for electronic transactions incorporating electronic contracts. National laws stipulate signatures of contracting parties in order to provide contracts enforceability and admissibility as evidence. National and international electronic signature legislations and initiatives provide electronic signatures admissibility as evidence in court proceedings and legal equivalence to handwritten signatures, thus electronic signatures can fulfil the signature requirement stipulated by laws. In this thesis, legal issues associated with electronic signatures, with a specific focus on their legal status within the European Union Law, are the main themes. Legal framework of the European Union in regard to electronic signatures, electronic signatures and their technical infrastructure, and legal implications of the electronic signatures are the sections that this thesis is composed of.
Keywords: Avrupa Birliği_Hukuk