Karl Popper ve Jürgen Habermas’ın üç dünya teorileri üzerine bir değerlendirme - İyigüngör, Vildan (My University, 2015)
Bu çalışmada, pozitivizm içinden pozitivizme karşı çıkan Karl Popper’e, Habermas’ın eleştirileri ve özne-nesne ilişkilerine bakarken, Popper’den etkilenerek yaptığı soyutlama olan ‘üç dünya kuramı”; her iki düşünürün bu konudaki farklı kavramlaştırmaları karşılaştırmalı olarak ele alınacak ve değerlendirilecektir. Her iki tarafın yaklaşımlarının doğalbilimler metodolojisi ve toplumsal bilimler metodolojisi üzerine olan düşünce farklılıklarının üç dünya kuramında yansımalarını bulması değerlendirilecektir.
An assesment on the three worlds theories of Karl Popper and Jürgen Habermas
Keywords: Popper – Habermas - Üç dünya kuramı - İletişim teorisi - Metodoloji