Artin Asaduryan’ın hayatı ve basın faaliyetleri (1853 - ? ) - Özen, Osman (My University, 2017)
Matbaalar, bir bölgenin kültürel, sosyal, ekonomik, bilimsel değerlerinin ortaya konulmasında en önemli araçların başında gelmektedir. ABSTRACT Printing houses are one of the most important tools to uncover the cultural, social, economic and scientific characteristics of a region.
Keywords: Artin Asaduryan; Artin Asaduryan, (1853-?); book; dergi; gazete; kitap; magazine; Matbaa; Matbaacılık; newspaper; Osmanlı İmparatorluğu; Osmanlı matbaacılığı; Ottoman press; Şirket-ı Mürettibiye Printing House; Şirket-i Mürettibiye; Şirket-i Mürettibiye Matbaası; Tarih; Türkiye