Üniversite öğrencilerinin perspektifinden özel dershanelerdeki matematik eğitimi - Baştürk, Savaş; Doğan, Selçuk (Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, 2010)
Bu çalışmanın amacı, üniversite birinci sınıf öğrencilerinin özel dershanelerde verilen matematik öğretimine yönelik görüşlerini ortaya koymaktır. Bu amaç doğrultusunda öğrencilere göre, özel dershaneler, iyi bir dershane öğretmeninin özellikleri, dershanelerdeki matematik öğretimi ve gidilen dershanenin beğenilen ve beğenilmeyen yanları belirlenmeye çalışılmıştır.
University students’ perspectives on mathematics education in cram schools
Keywords: Özel dershaneler, üniversite öğrencileri, matematik öğretimi, üniversiteye giriş sınavı