Sınıf Öğretmenlerinin Özel Yetenekli Öğrenciler İçin Etkinlik Tasarlamada-UygulamadaKarşılaştıkları Güçlükler ve Eğitime İlişkin Görüşleri - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Araştırmanın amacı; destek eğitim odalarında görev alan sınıf öğretmenlerinin özel yetenekliöğrenciler için etkinlik tasarlamada ve uygulamada karşılaştıkları güçlüklerin ve eğitim sonrasıgörüşlerinin belirlenmesidir. Çalışmada nitel ve nicel verilerin bir arada toplandığı, analiz edildiğive yorumlandığı betimsel araştırma modeli kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 34 sınıföğretmeni oluşturmuştur. Anketten elde edilen bulgularda, etkinliklerin destek eğitim odalarındauygulanmasında ilk sırada süre yetersizliği gelmektedir. Araştırmaya katılan öğretmenlerin etkinlikhazırlamada karşılaştıkları güçlüklere ilişkin bulgular incelendiğinde ise; öğrencilerin yansıtıcı veeleştirel düşünme becerilerini geliştirecek etkinlikler bulmada güçlükler yaşandığı saptanmıştır.

The aim of the study is to carry out the difficulties that classroom teachers took part in resource rooms, encounter while preparing and applying activities for gifted students and their opinions on the education. Descriptive research method was used to conduct the study. 34 classroom teachers held place in the work group of the study. Results of the questionnaire showed that the most significant difficulties encountered while applying the activities in the resource rooms were insufficient time. When the findings about the difficulties encountered by the teachers it was found that; In the preparation of activities appropriate it was found that there were difficulties in finding activities that would improve students' reflective and creative thinking skills.
Difficulties That Classroom Teachers Encounter While Preparing and Applying Activities for Gifted Students And Their Opinions On The Education