Arabesk kültürün seçkinci kültüre uyarlanma çabalarının medyadaki örnekleri - Demir, Onur (My University, 2010)
1980’li yılların tartışma konusu arabesk gelişen iletişim teknolojileri ile kimlik değiştirmiştir. Bir müzik türü olarak adlandırılan arabesk, bir kültürün adı durumuna gelmiştir. 1990’lı yıllarda popüler müziğin etkisi altına giren arabesk etkisini kısmen yitirse de varlığını sürdürmüştür. Özel radyo ve televizyonların açılması, sinema sektörünün hareketlenmesi sonucu arabesk müzik icracıları program, dizi, sinema filmi gibi ürünler üretmişlerdir. Medya organları arabesk kültür ürünlerini yüksek - seçkinci bir anlayış çerçevesinde değerlendirme eğilimine girmişlerdir. Medyanın bu bakış açısını yönlendiren etkenler arasında kültürel değerlendirmeler olduğu kadar ekonomik değerlendirmeler de bulunmaktadır.

Arabesque which was a controversial subject of 1980’s has changed identity along with the developing communication technologies. Arabesque which was previously called as a music genre turned out to be the name of a culture. Even though it partially lost its effect due to pop music in 1990’s, arabesque survived. Arabesque music performers made programs, series, movies as a result of commercial radio and tv stations opening, and the activity in cinema industry. The media tended to evaluate arabesque culture products in the framework of an elitist approach. There are economic considerations too among the factors which directs the media's perspective as far as cultural ones.
Keywords: Kültür; Medya