Iklığ-ayaklı kemen-yaylı bağlama - ÖZDEMİR, MEHMET ALİ (My University, 2021)
Bu makalede; tarihsel bir çalgı olan Iklığ\"ın (Ayaklı Keman-Yaylı Bağlama) günün koşullarına göre güncellenerek yeni boyutlarının yapılması ve eğitim/öğretim süreçlerinin oluşturulması amaçlanarak yapılmış olan BAP projesi çıktısıdır. Hem Iklığ\"ın tarihi ile ilgili kısa bilgilerin yanı sıra yeni süreçle ilgili açıklamalar yer alamaktadır.
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Sanat; Müzik; Müzik Bilimleri; Türk Halk Müziği; Folklor ve Müzikoloji; Social Sciences and Humanities; Art; Music; Music Sciences; Turkish Folk Music; Folklore and Musicology; Sanat ve Beşeri Bilimler (AHCI); Sosyal Bilimler (SOC); Sanat ve Beşeri Bilimler; MÜZİK; SANAT; Arts & Humanities (AHCI); Social Sciences (SOC); ARTS & HUMANITIES; MUSIC; ART; Görsel Sanatlar ve Gösteri Sanatları; Müzecilik; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Visual Arts and Performing Arts; Museology; Social Sciences & Humanities