Bosch’un sanatına ikonografik bir bakış - Muratlı, Sibel Banu (My University, 1996)
Bosch'un Sanatına İkonografik Bir Bakış 15.yüzyılda yaşayan ünlü Flaman ressam Hieronymus Bosch dönemin alışılmış kalıplarının dışına çıkan bir tarzı olmuştur.Bosch'un eserlerine yaşadığı coğrafyanın,sosyal,kültürel ve ekonomik hayatın nasıl yansıdığını belirledim.Ancak bunların çok daha ötesinde sanatçının bağlı bulunduğu dini tarikatın ve inançlarının resimlerinde nasıl bir sembol dili oluşturduğunu araştırdım.Tezimde Hieronymus Bosch'un eserlerinde gördüğümüz,sanatçının iç dünyasının alışılagelmişin dışındaki yansımalarını ikonografik bir çözümleme yöntemi ile inceledim. AN ICONOGROPHIC POINT OF VIEW TO BOSCH'S ART The famous artist Hieronymus BOSCH who had lived in 15.th century had an extraordinary style in his term. i designed that how the geography, social,cultural and economic life where he lived reflected to BOSCH's arts. I furthermore searched that how the religious order he belongs to and his beliefs had constituded a symbol language. I investigated the unusual reflactions the inside of the artist' s world we see in Hieronymus BOSCH's arts ,with AN analysis iconogrophic Method in my thesis.
Keywords: Baskı işleri ve baskılar; Güzel ve dekoratif sanatlar; Resim Sanatı