The Malaysian Islamic authorities’ approach to sufism : an analysis of their institutional fatwas - Sharipuddin, Noor Amalina Binti (My University, 2020)
Bu çalışma Malezya’daki İslamî otoritelerin Tasavvufi konulara yaklaşımını, ulusal fetva komitesi ve eyalet düzeyindeki fetva komiteleri tarafından yayınlanan fetvalar aracılığıyla incelemeyi amaçlamaktadır. Bu çalışmada aynı zamanda fetva uygulamalarının bir standarda sahip olamamasının ve fetvaların birbiriyle çelişmesinin nedenleri de ele alınmaktadır. Sufilerin akaid ve uygulamalarına ilişkin fetvalar; vahdet-i vücud, nûr-ı Muhammedî, semâ, rabıta, halvet, yakaza, teberrük, ve istiğase gibi konular ışığında bu çalışma dahilinde ayrıntılı olarak tartışılmaktadır. Malezya’da yayınlanan fetvalardan etkilenen bazı tarikatlar hakkında da detaylı bilgi verilmiştir. Bu çalışmada, seçilmiş fetvalar Malay alimlerin görüşleri ve fetva otoritelerinin kararları ışığında incelenerek ve açıklanarak analitik yöntem kullanılmıştır.

This research aims to study the approach of the Malaysian Islamic Authorities on Sufism through the national and state-level fatwas (Islamic legal opinions). The study also will uncover the reasons behind the contradictions and standardisation of the fatwas. The fatwas on Sufi beliefs and practices discussed in the study include Wahdat al-Wujud, Nur Muhammad, Sufi Sama’, Rabita, Khalwa, Yaqazah, Tabarruk, and Istighasa. The details of several Sufi orders affected by the fatwas are also included. The methodology used throughout the paper is based on an analytical approach, involving the explanations and details of selected fatwas, in relations to the Malay scholars’ opinions and the Fatwa authorities’ decision.
Malezya İslam kurumlarının tasavvufi konulara yaklaşımı : kurumsal fetvaların analizi
Keywords: Fatwas; Fetvalar; Islam; İslam; Malezya İslam Kurumlari; Sufi Beliefs; Sufi Orders; Sufi Practices; Sufilerin Akaid; Sufilerin uygulamaları; Sufism; Tarikatlar The Malaysian Islamic Authorities; Tasavvuf