Y kuşağı tüketiciler tarafından kullanılan çeşitli sosyal ağ sitelerinin (sas) belirleyicilerine yönelik ampirik bir inceleme - Çobanoğlu, Emine; Dirsehan, Taşkın (My University, 2017)
Sosyal Ağ Siteleri (SAS) yeni pazarlama kanalları sunmaktadır, Y kuşağı da günümüzde pazarlama kanallarında etkili olmaktadır ve gelecekte bu etki artacaktır. Bu yüzden, yazarların bu çalışmadaki temel amacı, Türkiye’de Y kuşağının genellikle kullandığı; Facebook, Foursquare, LinkedIn ve Twitter’ı kapsayan SAS’lerinin kullanım biçimlerini belirlemek ve bunlara yenilerini önermektir. SAS kullanım biçimlerini belirlemek için kullanımlar ve doyumlar yaklaşımında önerilen iki aşamalı bir yöntem izlenmiştir. Öncelikle 75 katılımcıyla derinlemesine görüşmeler yapılmış ve 82 ifade üretilmiştir. Sonrasında bu ifadeler 740 Y nesli kullanıcısından oluşan bir örneklemde incelenmiştir. 13 farklı Y nesli kullanım ortaya çıkmıştır. Bunlardan dördü dikkat çekicidir ve bu çalışmanın özgün katkısıdır: “Keşif ve kayıt defteri”, “kariyer bağlantılı”, “firmalar ve markalar” ve “koordinasyon”.
Keywords: Y Nesli,Kullanımlar ve Doyumlar,Sosyal Ağ Siteleri