İdari Yargıda İstinaf Kanun Yolu Üzerine Bir Değerlendirme - (:unkn) unknown (My University, 2016)
28 Haziran 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6545 sayılı Kanunla kabul edilen idari yargıda istinaf kanun yolu 20 Temmuz 2016 tarihinde uygulanmaya başlanmıştır. Ancak, 6545 sayılı Kanundaki bir takım çelişkiler, eksik düzenlemeler henüz yeni başlayan uygulamada bir takım sorunlara sebep olacak görünmektedir. Çalışmamızda bu sorunlara değinilmiş ve çözüm önerileri sunulmuştur. Diğer bir yandan, çalışmamızda istinaf sisteminin özellikleri yorumlanmış ve uygulamaya yardımcı olabileceğine inanılan düşüncelere yer verilmiştir

Law no. 6545, adopted the administrative court of appeal, published 28 June 2014 in the Official Gazette, come into force 20 July 2016. But a number of contradictions in the Law No. 6545, yet lacking regulations seem to be causing some problems in practice. In our study we addressed the problems and presented solutions. On the other hand this study interpreted the new appeals system and is incorporated features that we believe will help to implement the ideas
Keywords: Hukuk