Polis teşkilatının eğitim sürecinde halkla ilişkilerin yeri ve uygulamadaki aksaklıklar - Yıldırım, Turgay (My University, 2004)
POLİS TEŞKİLATININ EĞİTİM SÜRECİNDE HALKLA İLİŞKİLERİN YERİ VE UYGULAMADAKİ AKSAKLIKLAR Polis çoğu zaman devlet otoritesi ile eşanlamlı kullanılmaktadır. Öyleyse polis- halk kaynaşmasını, bir nevi devlet-vatandaş kaynaşması olarak değerlendirmek de yanlış olmayacaktır. Devlet toplum huzurunun temini ve birlikte yaşamanın temel kurallarını işletmekle görevlidir ve bu görevini de çoğunlukla polis marifetiyle yerine getirmektedir. Polis ise bu önemli görevi yerine getirirken hukuk kurallarını esas almaktadır. Dolayısıyla polisin bütün faaliyet ve görevleri hukuk çerçevesinde olmaktadır. Ancak halkın büyük. bir çoğunluğu, medyada toplumsal olayların bastırılmasında, çoğunlukla polisin vatandaşların yerlerde sürüdüğü ve jopladığını izlemektedir. Bu olaylarda polisin görev ve yetkileri ile ilgili olarak halk çoğunlukla bilgilendirilmemektedir. Bu durum polisin halka çoğu zaman fevri olarak ve istediği için güç kullandığı kanaatinin oluşmasına sebebiyet vermektedir. Polisin başarısı ve halkla ilişkilerinin en üst düzeyde olması için polisin eğitiminin de en üst düzeyde olmasının gerekliliği göz ardı edilemez.Polisin eğitimi arttıkça; polisin dolayısıyla devletin toplumla daha yakın olacağı ve halkın polise daha fazla yardımcı olarak, günümüzün en geçerli polislik anlayışı olan toplum destekli polisliğin oluşumuna katkı sağlayacaktır. THE SITUATION OF PUBLIC RELATIONS DURING THE PROCESS OF POLICE TRAINING AND SHORTCOMING IN THE FIELD 'Police' usually means 'the force of the state'.That is to say that the relations between police and public means the relations between state and public.State has to regulate the rules of living in peace and it usually does this by using police.Police is doing his job with the rules of justice.But in the media people see that sometimes police use much more force than the laws allow them to use.They hit people with their batoons.In such situations people are mostly not informed about what really has happened.This makes people think that police does his job without obeying the laws.The efficiency of police is mostly depends on the succes at public relations and the education level .The more educated polices you have the less crime you will have and this can provide the peace between state and its citizens.
Keywords: Halkla ilişkiler; Polis_Halkla İlişkiler