PAZARLAMADA DAĞITIM KANALLARI YÖNETİMİ VE LOJİSTİK MERKEZLERİN GELİŞİMİNDE KÜMELEME YAKLAŞIMI - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Küreselleşme ile birlikte artan ticaret eğilimleri beraberinde lojistik faaliyetlerin ve lojistik sektörünün önemini her geçen gün biraz daha arttırmaktadır. Lojistik merkez kavramı ortaya atılıp uygulamaya geçmesinden sonra sağladığı üstünlükler nedeniyle hızla yaygınlaşmaya başladığı gözlenmiştir. Avrupa'da bugün sayıları 80'yi aşan lojistik merkezler gerek ulusal gerek uluslararası ölçekte işletilmekte ve çok sayıda yeni lojistik merkez planlama ve inşa aşamasında bulunmaktadır. Bu çalışmada lojistik merkez özellikleri,dağıtım kanalları yönetimindeki yeri, Avrupa'daki l ojistik merkezler, Türkiye'de yapılması planlanan lojistik merkezler hakkında bilgi verilmiştir. Türkiye'de yapılacak olan lojistik merkezlerin yer özellikleri ve taşıması gereken nitelikler araştırılmıştır. Lojistik merkezlerin daha verimli olması için lojistik kümeleme kriterleri belirlenmiştir

Increasing world trade along with globalization increases logistic activities and thus the importance of the logistics sector.After the introduction of the concept of logistics village it has been observed that they disseminated rapidly mainly because of many advantages they provided Today, in Europe, more than 80 logistics vilalges are in operation at national or international scale; many more are being planned or being constructed.This study provides information about the properties of logistics villages,distribution channels, about existing logistics villages in Europe, and planned logistics villages in Turkey.The study also investigates the properties of locations and qualities of such villages.Logistic clustering criteria are determined for higher efficiencies
MANAGEMENT OF DISTRIBUTION CHANNELS IN MARKETING AND LOGISTICS CENTERS IN THE DEVELOPMENT OF A CLUSTERING APPROACH