Alüminyum, cam küre ve bor karbür ilaveli akrilonitril bütadien stiren (abs) polimer kompozitinin mekanik, sürtünme ve aşınma özelliklerinin incelenmesi - Babat, Volkan (My University, 2014)
ALÜMİNYUM, CAM KÜRE VE BOR KARBÜR İLAVELİ AKRİLONİTRİL BÜTADİEN STİREN (ABS) POLİMER KOMPOZİTİNİN MEKANİK, SÜRTÜNME VE AŞINMA ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ Bu çalışmada akrilonitril bütadien stiren (ABS) kopolimerine, alüminyum, bor karbür ve cam kürenin % 5, 10, 15 ve 20 oranında katılarak ekstrüzyon makinesinde karıştırılmıştır. Daha sonra enjeksiyon makinesinde kalıplanan numunelere çekme, darbe, sertlik, HDT-Vicat, erime akış indisi, aşınma, sürtünme katsayısı gibi mekanik, tribolojik ve ısıl testler uygulanmıştır. Bunların yanı sıra SEM incelemesi ile partiküllerin yapıdaki dağılımı incelenmiştir. Yapılan tüm deneyler sonucunda ABS’ye katılan partiküllerin elde edilen polimer kompozitinin mekanik, tribolojik, ısıl ve mikroyapısal özelliklerini önemli ölçüde değiştirdiği tespit edilmiştir. Çalışmanın ilk bölümünde malzemeler, kompozit ve nano kompozitler hakkında verilip konumuzla ilgili yapılan çalışmalar ve sonuçları sunulmuştur. İkinci bölümde araştırmada kullanılan malzemeler ve numunelerin elde edilmesi anlatılmıştır. Bu bölümde numuneler üzerinde uygulanan testler hakkında da bilgi verilmiştir. Üçüncü bölümde ise yapılan deneyler sonrası elde edilen sonuçlar ve bu sonuçlara ait grafikler sunulmuştur. Bu sonuçların yorumlanması ve yorumlara ait öneriler ise son bölümde verilmiştir.

EFFECTS ON MECHANICAL, FRICTION AND WEAR PROPERTIES OF ALUMINUM, BORON CARBİDE AND GLASS SPHERES FILLED ABS POLYMER COMPOSITES In the present work, acrylonitrile butadiene styrene based composites filled with aluminum, boron carbide and glass spheres particles were prepared. Fillers contents in the ABS were 5, 10, 15, and 20 wt%. The mechanical and wear properties of the polymer composites were investigated. The structural properties of the composites are characterized using a scanning electron microscopy. In the first part of our study some general information has been given about nano technology, materials, composites, nano composites and workings and results done about our labor subject have been submitted. In the second part obtaining of the materials and samples used during our investigation have been explicated. Also some information about the tests, which have been made on the samples, have been given in this part. In the third part the results of the experiments and the charts belonging to these results have been presented. The comments of the results and proposals about these comments are given in the last part.
Keywords: Mekatronik