Örgütsel iletişimin motivasyon ve iş doyumu üzerine etkileri - Arısoy, Burcu (My University, 2007)
Günümüzün rekabetçi ortamında işletmelerin amaçlarına ulaşmaları, sahip oldukları insan kaynaklarının etkili, verimli işleyişine bağlıdır. Çalışan insan, çok sayıda faktörün etkisindedir ve bu etkileşimin sonucu olarak çalışma performansı, yükselmekte ya da düşmektedir. Kuşkusuz, sağlıklı çalışanlara sahip oluşu bir işletmenin pazardaki gücünü çok büyük oranda arttırmaktadır. Dün olduğu gibi bugün de, varolan insan kaynaklarıyla sağlıklı bir iletişim, işletmelerin temel faaliyetlerindendir. Ancak, örgütsel iletişimin ve insan kaynaklarının önemi daha da artmıştır. Dahası, çalışan motivasyonu, çalışanın iş doyumu ile örgütsel iletişimin sıkı ilişkisi, günümüzde kanıtlanmış durumdadır.Çalışanların iyi motive eden ve onların iş ve işletme memnuniyetlerini sağlayabilen yönetimler, böylece işletmelerini başarıya ulaştırmada önemli bir engeli aşmış durumdadırlar. Çalışan memnuniyetsizliği, bir işletmenin en önemli başarısızlık nedenidir.Çağdaş yöneticilerin, iletişimsizlik gibi bir lüksleri yoktur. Dahası, bütün koşullar mükemmel olsa bile iletişim hataları, çalışan motivasyonunun ve iş doyumunun sağlanmasını engellemektedir. Çalışan motivasyonu ve yine çalışanların iş doyumu düzeyleri bir işletmedeki başarının ya da başarısızlığın temel nedenlerindendir. Çalışmamızda bu iki önemli konu ele alınmış ve bir başka önemli konu olan örgütsel iletişim ile olan yakın ilişkileri vurgulanmaya çalışılmış; konunun detaylarının ele alınıp incelenmesi amaçlanmıştır. THE EFFECTS OF ORGANİZATİONAL COMMUNİCATİON OVER MOTİVATİON AND JOB SATİSFACTİON Burcu ARISOY

In the competetive environment of our time achiving the organisational goals depends on using their human resorces in an effective and productive way. The workers are affected by many factors, due to theese factors increase or decrease in performance can be seen. No doubt that having suitable workers improves the power of the organisation in the market.As beeing in the past also today to establish healthy relationship with present human resorces is the main concern of the organizations. But the organizations ability to communicate and human resources became even more important. Today the worker's motivation, job satisfaction and organization communication and their relations with each other proved themselves.Providing their workers motivation and job satisfaction the organisations remove many obstacles from their way in arriving their goals. Negative job satisfaction is the most important factor of unsuccessfullness. Today's managers can not have a luxory of communicationless. Even all the other conditions are excellent only the communication errors can cause the lack of motivation and job satisfaction. The degree of workers motivation and job satisfaction are the main reasons of the organisational success.In this study these twoo subjects are considered and the other important subject is organizational communication also this subjet is studied further more.
Keywords: İş Doyumu; Motivasyon; Örgütsel İletişim