KÜLTÜR ENDÜSTRİ S İ KAVRAMI ÇERÇEVESİ NDE MEDYA ÜRÜNLERİ : ELEŞ T İ REL YAKLAŞ IM - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Medya ürünleri üzerine yapılan değ erlendirmeler çoğ u kez, bu ürün ve hizmetlerin iş karakterinin diğ er endüstrilerden farksız olduğ u varsayımı üzerine ş ekillenmektedir. Bu bakış açısına göre, otomobil ve mobilya ürünlerinin üretimindeki farklılıkların medya ürünleri için de geçerli olması gerekmektedir. Oysa medya ürünleri , doğ aları gereğ i hem kendi aralarında hem de diğ er ürünler ile aralarında, ekonomik çevreleri ve iş dinamikleri açısından, c iddi farklılıklar içermektedir. Bu makale, medya ürünlerinin karş ılaş tıkları güçlükleri, kendi aralarındaki ve diğ er ürünlerle olan farklılıklarını ve medya endüstrilerindeki iş dinamiklerini Adorno ve Horkheimerın Kültür Endüstrisi kavramı çerçevesinde tartış mayı ve analiz etmeyi amaçlamaktadır. Öte yandan bu çalış mada, diğ er endüstriler arasındaki arz ve talep farklılıklarına değ inilmekte ve bu farklılıkların medya endüstrisi iş dinamiklerini nasıl etkiledi ğ i eleş tirel bir gözle incelenmektedir.

Considerations of media products sometimes assume that media share similar economic and business characteristics and that media are no different from other products and services. They express the view that no more differences need to be recognized for media then the kinds of differences observed between manufacturing automobiles and forniture products. This view is problematic, however, because media products differ significantly among themselves and because they operate in economic environments with business dynamics that most other products and services do not encounter. This article aims to discussion how media products differ among themselves and how those differences affect the economic forces they encounter and business dynamics of their industries in the context of Adorna and Horkheimer s Culture Industry concept. It also examined supply side and demand side differences between media and other products and how these affect media industry business dynamics.
MEDIA PRODUCTS IN THE CONTEXT OF CULTURE INDUSTRY: CRITICAL APPROACH
Keywords: Sanat