Topkapı Sarayı Kütüphanesi Revan No: 1972’de Kayıtlı Mecmū¤a-i Eş¤ār (Vr. 280b-360a) (İnceleme-Metin) - Bozyiğit, Esra (My University, 2015)
Çalışma, Topkapı Sarayı Kütüphanesi Revan 1972 numarada kayıtlı olan antoloji niteliğindeki şiir mecmuasının 280b-360a varaklarının transkripsiyonlu metninden ve bu metnin incelemesinden oluşmaktadır. Tamamı 405 varak olan mecmuanın hazırlanan bu kısmında toplam 874 şiir bulunmaktadır. İstinsah tarihiyle ilgili kesin bir bilginin bulunmadığı mecmuada ağırlıklı olarak 16. yüzyıl şairlerinin şiirleri yer almaktadır. Çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde eserin şekil ve muhteva özellikleri üzerinde durulmuş, ikinci bölümde ise eserin transkripsiyonlu metni ortaya koyulmuştur. mecmua, Revan 1972, şiir, gazel.

The study is composed of a transcript text which is extracted from the page 280b to 360a of a poem magazine that is compiled in the form of collected dîvân and registered in Topkapı Sarayı Kütüphanesi Revan 1972 and an analysis of this text. Analyzed part of the magazine comprising of 405 foils in total has 874 gazels. There are densely poems of 16. Century’s poets in the magazine that unknown when it was copied. The study has two parts: The focus is on the work’s characteristics of form and content in the first part, in the second part criticized text of the work is presented. Key Words: Dîvân, magazine, Revan 1972, poem, gazel.
Keywords: Dîvân; Eskiçağ; Gazel; İnceleme; Mecmū¤a-i Eş¤ār; Mecmua; Mecmualar; Revan 1972; Şiir; Tarih; Türk Dili ve Edebiyatı; Türk Şiiri