Füruzan’ın öykü ve romanlarında çocuklar - Sarıbayır, Seçil (My University, 2006)
Bu çalışmada, Füruzan’ın hikâye ve romanlarındaki çocuk tipleri incelenmektedir. Bu doğrultuda, tarihi ve sosyolojik arka planı da göz önünde bulundurarak, yazarın eserlerinde çocukları nasıl ele aldığı, toplumun meselelerinin çocukların hayatındaki yansımaları değerlendirilmiştir. Bu değerlendirmeler, yazarın eserlerinden hareketle, 1. Çaresizliğin Kızları 2. Çocuk ve Göç 3. Anasız Babasızlar 4. Analar Kızlar 5. Analar Oğullar 6. Beslemeler adı altında altı başlıkta incelenmiştir.

In this work, children types in Füruzan’s stories and novels were studied. Considering historical and social background, the author’s approach to children, and the repercussions of social problems on the lives of children was evaluated. These evaluations, focusing on the author’s texts, were scrutinized in six chapters: 1.Girls of Despair 2.Child and Migration 3.Orphans 4.Mothers and Daughters 5.Mothers and Sons Girl Servants Brought up in the Household
Keywords: Türk Edebiyatı_Hikaye_Çocuk; Türk Edebiyatı_Roman_Çocuk