Avrupa Birliği Muhasebe Yönergelerinin Modernizasyonu - (:unkn) unknown (My University, 2004)
Yapılan bu çalışmanın amacı Avrupa Birliği'nde stratejik bir konu olan "Muhasebe Yönergelerinin Modernizasyonu"nu irdelemektir. Komisyon Haziran 2000 ayında, uluslararası sermaye piyasalarına kayıtlı şirketlerin konsolide edilmiş hesaplarında uygulamalarını öngören ve temel unsurlarda "Uluslararası Muhasebe Standartları" 2005 yılı sonuna kadar düzenlenebilmesi için iki düzeyli bir mekanizmayı tanıtan" Raporlama Stratejisi'ni(İleriye Doğru Adım)ı yayımlamıştır. Muhasebe Yönergelerinin Modernizasyonu, Uluslararası Muhasebe Standartları(IAS ) ile potansiyel olarak anlaşmazlıkları azaltarak.onları muhasebedeki modern gelişmelerle aynı çizgiye getirecektir.Mali Tabloların yasal ve bilgi fonksiyonunun birleştirilmesi Muhasebe Yönergelerinin Modernizasyonunun çözümlenmesinde konunun odak noktasını oluşturacaktır.

The aim of this study is to present "Modernization of Accounting Directives" which have a strategic issue in the European Union.European Commission in June 2000 published its Communication " E.U Financial Reporting Strategy: The Way Forward with its main elements a requirement for listed E.U companies to use IAS in their consolidated accounts from, at the latest, the financial year 2005 onwards and the introduction of two-level endorsement mechanism. Modernization of the Accounting Directives should reduce potential coflicts with IAS and bring the Directives into line with modern accounting deve-lopments.the combination of the legal function and the information function of individual financial statement is at the heart of the issues to be resolved in the modernisation of the Accounting Directives.
Modernization of Accountig Directives of the European Union
Keywords: İşletme Finans; İktisat; Uluslararası İlişkiler; İşletme