II. BÂYEZİD’E SUNULAN VE FÂTİH SULTAN MEHMED DÖNEMİ İÇİN ÖNEMLİ_x000D_ BİR ESER OLAN SİYASETNÂME’NİN MÜELLİFİ MESELESİ - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Fâtih Sultan Mehmed devrine dair oldukça önemli bilgiler ihtiva eden ve müellifi bilinmeyen Arapça bir Siyasetnâme_x000D_ bulunmaktadır. II. Bâyezid’e sunulan eser geçtiğimiz yıl yayınlandı ve müellifinin kim olabileceği hakkında muhtelif_x000D_ yorumlar yapılarak bazı ihtimaller üzerinde duruldu. Sonuç olarak ise eserin müellifi olarak en uygun adayın Molla_x000D_ Gürânî olduğu ifade edildi. Bu çalışma Siyasetnâme’nin müellifinin Tursun Bey olma ihtimalinin kuvvetle muhtemel_x000D_ olduğunu muhtelif delillerle ortaya koymak ve eserin Fâtih Sultan Mehmed dönemi için ne derece önemli olduğuna_x000D_ dair derğerlendirmelerde bulunmak gayesiyle kaleme alındı.

There is an Arabic book of politics of an anonymous author that contains valuable information for Mehmed the_x000D_ Conqueror era. This work, which was presented to Bayezid II, was published in last year and some possibilities about_x000D_ the identity of the author were stressed by various comments. At the end it was concluded that Molla Gürânî was the_x000D_ best possible candidate for the authorship of this work. This study was made in order to show that there is a strong_x000D_ possibility that it was Tursun Beg who was the author of this work by several proofs, and evaluate this book of politics_x000D_ as its importance to Mehmed the Conqueror era.
QUESTION OF THE IDENTITY OF THE AUTHOR OF THE BOOK OF POLITICS WHICH WAS IMPORTANT FOR MEHMED II ERA AND PRESENTED TO BAYEZID II