Erzurum halkının kış sporları turizmine karşı tutumları - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Bu araştırmanın amacı, “Erzurum Halkının Kış Sporları Turizmine Karşı Tutumları” başlığı altında Erzurum’da yaşayan insanların kış turizmine karşı tutumlarını ortaya koymaktır. Araştırma anket yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın evrenini Erzurum Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan halk oluşturmuştur. Anketin örnek bireylerini Erzurum da yaşayan 15 yaş üzeri erkek ve kadınlar olmak üzere toplamda 1372 kişi oluşturmaktadır. Yöre halkının kış sporları turizmi ile ilgili tutumlarını belirlemek amacıyla geliştirilmiş ölçek, alpha istatistik yöntemi ile geçerlilik testine tabi tutulmuştur. Tutum anketinin geçerlilik oranı 0.94 olduğu belirlenmiştir. Toplanan bilgi ve verilerin analizinde istatistikî paket programları kullanılmıştır. Araştırma grubu, Katılımcıların Erzurum kış sporları turizmine karşı tutumlarında birçok değişkene göre farklılıklar ortaya çıkmamakla birlikte yüksek oranda olumlu tutum içerisinde olduklarını ortaya koymuşlardır.

The aim of this study is to determine the attitudes of the Erzurum’s inhabitants towards winter sports tourism. The investigation has been made by the survey method. People who live within the territory of Erzurum Metropolitan Municipality have made up the scope of the survey. Sampling of the study consists of men and women, totally 1372 people above the age of fifteen. Attitude scale which has been developed to determine the inhabitant’s attitudes towards the winter sports tourism has been subjected to validity test using alpha statistical test. The validity rate of attitude scale has been determined to be %94. Statistical package programs have been used for the analysis of collected information and data. At the end of the study, it has been determined that there are not many differences among the variables about winter sports tourism. Finally, it has been determined that the inhabitants have largely positive attitudes towards the winter sports tourism.
Expectations of erzurum's inhabitants concerning winter sports tourism
Keywords: Spor Bilimleri; Eğitim, Eğitim Araştırmaları