Cari işlemler dengesinin nedenleri ve ülke ekonomileri üzerindeki etkileri (AB sürecinde bir değerlendirme) - Gülçiçek, Özlem (My University, 2007)
Bu çalışmada ödemeler dengesi kalemlerinden yola çıkılarak cari işlemler dengesi ve alt kalemleri incelenecek, konuyla ilgili teorilere değinilecek; Türkiye’ye ve seçilmiş gelişmekte olan ülkelere ait son yıllardaki cari işlemler dengesi rakamları ve bileşenleri analiz edilecektir.

Through this framework, -based on the items of balance of payments- current account deficit will be analyzed with its sub-accounts, the related theoretical aspects will be reviewed and finally the recent current account deficit figures with its compenents in Turkey and in some selected emerging markets will be analyzed.
Keywords: Cari İşlemler; Ekonomi; Ekonomi_Avrupa Birliği