Yeni iletişim ortamı olarak kurumsal bloglar: Türkiye’deki şirketlerin blog kullanımları üzerine bir inceleme - Akbayır, Zuhal (My University, 2008)
YENİ İLETİŞİM ORTAMI OLARAK KURUMSAL BLOGLAR: TÜRKİYE’DEKİ ŞİRKETLERİN BLOG KULLANIMLARI ÜZERİNE BİR İNCELEME Küreselleşme ve yeni iletişim ortamlarında yaşanan hızlı değişimler, toplumsal hayatta iletişimin yapısını değiştirirken, kişileri ve kurumları iletişimin değişen koşullarına uymaya zorlamaktadır. Bu açıdan kurumsal iletişim stratejileri içinde yerini alması gereken bloglar, kurum içinde ve dışında demokratik katılımın oluşmasına yardım ederken, kurumların hedef kitleleri ile aralarında dürüst ve şeffaf iletişim geliştirmelerini sağlamaktadır. Kurumsal bloglar, kurumsal davranışın yansıtılmasını sağlayan, olumlu imaj ve itibar oluşturulmasında önemli yeri olan sosyal medya araçlarıdır. Bu çalışmayla, kurumsal blogların, kurumsal iletişim stratejileri içindeki yeri ve kurumsal blogların sahip olması gereken özellikler anlatılmıştır. Türkiye’deki şirketlerin kurumsal blog uygulamalarından henüz yeterince yararlanmadıkları, yurtdışındaki şirketlerin ise Türkiye’ye oranla bu araçlara iletişim stratejileri içinde daha fazla yer verdiği ortaya konulmuştur.

CORPORATE BLOGS AS NEW COMMUNICATION ENVIRONMENT: A STUDY ON THE COMPANIES’ USAGE OF BLOGS IN TURKEY While globalisation and fast changes in new communication environments alter the structure of communication in social life, it also forces people and corporates to adapt to the new circumtances of communication. In this context, the blogs which need to take its place in corporate communication strategies help to create a democratic environment within and outside the company. Moreover it enables establishments to develop a transparent and honest communication with their target audiences. Corporate blogs are social media tools that enable corporate behaviour to be reflected, create a positive image and a good reputation. What the corporate blogs are within corporate communication strategies and the features they need to posses have been explained in detail in this study. It has been shown that the companies in Turkey don’t make use of the blogs as they could have, whereas the companies abroad use this tool as a communication strategy a great deal more compared to Turkey
Keywords: Halkla İlişkiler; İletişim; Kurumsal İletişim