Eliptik jet akıslarının sayısal analizi - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Bu sayısal çalısmada, farklı elips oranlı kesite sahip jet akısları Standart k-ε türbülans metodu yardımıyla çözümlenmistir. Sürekli sartlardaki üç boyutlu kütlenin korunumu, türbülanslı momentum, türbülanslı enerji, türbülans kinetik enerjisi ve türbülans kinetik enerjisinin yayınım oranı denklemleri, tanımlanan sınır sartlarıyla birlikte sayısal akıskanlar dinamiği (SAD) kullanılarak çözülmüstür Hesaplamalar sonucu farklı istasyonlarda elde edilen verilerle, akıs profilinin hız dağılımları gösterilmistir. Ayrıca her bir elips kesitli jet için hız konturleri gösterilmistir.

In this study, jet flows which have different ellipse proportional section have been analyzed using k-ε turbulence model. In continuous conditions, three dimensional conservation of mass, energy, kinetic energy and dissipation ratio equations have been solved using computational fluid dynamics (CFD). In result of predictions, with data carried out in different stations, velocity distributions of flow profiles are showed. In addition, for each ellipse jet velocity contours are showed.
Numerical analysis of elliptical jet flows