Dijital Oyunlar ile Tüketime Yolculuk: " Öğrenme Yaklaşımı Açısından Çocuk Kullanıcılara Yönelik Bir Araştırma" - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Yeni iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişim süreci, tüketim toplumunun dinamiklerine etki ederken; çocukların tüketim sürecinin bir parçasına dönüşmesine de zemin hazırlamaktadır. Çocukluk döneminde önemli bir unsur olan oyun kavramı da geçmişten bugüne önemli bir değişim sürecine girmiştir. Günümüzde yeni iletişim teknolojilerinin etkisiyle oyunlar, dijital ortamlara taşınmıştır. Bu platformlardaki oyunlar sayesinde çocuk kullanıcılara yönelik ihtiyaç yaratılmakta ve çocuk kullanıcılar tüketime teşvik edilmektedir. Çalışma kapsamında, çocuk oyuncuların dijital oyunlar aracılığıyla tüketime yönelişleri, öğrenme yaklaşımları göz önünde bulundurularak tartışılacak ve odak grup araştırması yöntemiyle dijital oyunlardaki tüketim mesajlarının çocuk kullanıcı üzerindeki etkisi değerlendirilecektir

Development course that has occurred in the communication technologies provides proper condition to children for becoming a part of consumption while it affects the dynamics of the consumption community. Concept of the game, which is a significant factor in childhood, has also been undergoing a major change process from past to today. Nowadays, games have moved to digital platform with the impact of new communication technologies; child's needs are created and encouraged to consumption through the games on this platform. In this study, orientation of child players of digital game's consumption will be discussed considering the learning approaches and impacts of consumption messages on the child user will be evaluated with focus groups research method
The Journey to Consumption by Digital Games: A Research on Child Consumers in terms of Learning Approach "
Keywords: İletişim