Bankalarda bağımsız dış denetim ve bağımsız dış denetimin Türkiye’deki bir bankada uygulanması - Kurt, Mine (My University, 2007)
BANKALARDA BAĞIMSIZ DIŞ DENETİM VE BAĞIMSIZ DIŞ DENETİMİN TÜRKİYE’DEKİ BİR BANKADA UYGULANMASI Bankalar ülke ekonomisi içinde çok büyük bir ekonomik ve sosyal öneme sahiptir. Çünkü bankalar kendilerine ait olamayan halka ait olan ve mal varlıklarının çok üzerindeki mevduatları kontrol ederek bunları yönetme imkânına sahiptirler. Bankalar uğraş konuları itibariyle kamu düzeni ve çıkarlarıyla yakından ilgilidir. Bu nedenle bankalara karşı güvenin sağlanması ve sağlanan bu güvenin korunması gerekmektedir. Bu amaçla devlet halkın tasarruflarının çarçur edilmemesi ve milli ekonominin yararına kullanılmasını sağlayabilmek için bankaları denetler. Sonuç olarak, günümüzde önemli işlevler üstlenen bankalar üzerindeki denetim kamu yararı ve düzeni açısından kaçınılmazdır.

EXTERNAL INDEPENDENT AUDİTİNG AND A CASE STUDY FOR A BANK İN TURKEY Banks have many important economic and social functions for a country’s economy. Because banks have an opportunity to control and to manage huge amount of deposits that are not belonged to them but to the public. Due to the their fields of interest, banks are closely related with public order and public interest. Hence, it is required to supply and to protect the trust on banks. In this context, the state audits banks in order to prevent spending of public’s deposits extravagantly and to use those deposits for the benefit of national economy. As a result, banks which commit many important functions in modern societies must be audited inevitably in order to supply and to protect public interest and public order.
Keywords: Bağımsız Denetim_Bankalar ve Bankacılık; Bankalar ve Bankacılık_Türkiye; Dış Denetim; Muhasebe