Türkiye’deki askeri darbelerin lise tarih ders kitaplarına etkileri 27 Mayıs 1960-12 Mart 1971 örneği - Yürük, Hüseyin (My University, 2017)
Bu araştırmada ‘Türkiye’de gerçekleştirilmiş askeri darbelerden 27 Mayıs 1960 ve 12 Mart 1971 Darbesi’nin lise tarih ders kitaplarına nasıl etki ettiğini?’ ortaya koymak amaçlanmıştır.

In this study, it is intented to reveal “how the military coups of May 27, 1960 and March 12, 1971 in Turkey influenced high school history textbooks”.
Keywords: 12 Mart Darbesi; 27 Mayıs Darbesi; Askeri darbeler; Ders kitapları; Eğitim ve öğretim (Orta); High School History Textbooks; Lise Tarih Ders Kitapları; March 12 coup; Raising citizens; Tarih; Türkiye; Vatandaş Yetiştirme May 27 coup