Aspen plus programı kullanılarak katı oksit yakıt hücresinin çalışma performansının incelenmesi - ÖZVEREN, UĞUR (My University, 2019)
Katı oksit yakıt hücreleri, temiz bir enerji üretim teknoloji olması sebebiyle son yıllarda oldukça dikkat çekmektedir. Katı oksit yakıt hücreleri diğer yakıt hücreleri ile karşılaştırıldığında; yüksek verimlilikte enerji üretimi, yakıt esnekliği ve elektrik üretim kapasitesi yüksekliği avantajlarıyla tercih edilmektedir. Aspen Plus benzeşim programının sahip olduğu esneklik nedeni ile araştırmacılar tarafından yakıt hücrelerinin tasarımı ve optimizasyonu için tercih edilmektedir. Bu çalışmada, Aspen Plus benzeşim programı kullanılarak katı oksit yakıt hücresine beslenen yakıt içeriğindeki hidrojen kompozisyonunun ve yakıt hücresi sıcaklığının yakıt hücresinin verimi üzerindeki etkisi incelenmiştir.
Keywords: Mühendislik ve Teknoloji; Engineering and Technology; Mühendislik, Bilişim ve Teknoloji (ENG); Engineering, Computing & Technology (ENG); Aspen Plus; katı oksit yakıt hücresi; yenilenebilir enerji; elektrik üretimi; modelleme