Yeni ortaöğretim ders planlarının fen ve fizik açısından Avrupa ile karşılaştırılması - Çorlu, M. Ali (Eğitim Bilimleri Dergisi, 1989)
Bazı milli farklılıklar dışında Avrupa'da iki ayrı okul tipi görülmektedir. Bunlardan biri "paralel", diğeri "ardışık" veya "ortak amaçlı" okul tipi şeklindedir.