Karakalpakistan medyası: dünü ve bugünü - Bekbergenova, Nargiza (My University, 2016)
Karakalpakistan Medyası: Dünü ve Bugünü Özbekistan sınırları içinde yer alan özerk bir cumhuriyet olan Karakalpakistan’ın medya tarihini ve gelişimini anlama ve değerlendirme amacını taşıyan bu çalışmada, Karakalpakistan medyası yanında, Karakalpakistan’ın ve Karakalpakların tarihi ve coğrafyası, edebiyatı, halk kahramanları ve dillerinin dünden bugüne gelişim süreçleri, gazetelerdeki makalelerin analizi de yapılarak değerlendirilmiştir. Karakalpak, Tarih, Uruk, Sovyetler, Hanlıklar, Özerk Cumhuriyet, Özgürlük, Gazetecilik, Medya, Gazete, Radyo, Televizyon, Kanal.

The Media of Karakalpakstan: Yesterday and Today This thesis describes the emergence of Karakalpaks, their tribes and folk heroes as well as the geography and history of the Autonomous Republic of Karakalpakstan. The study focuses on the past and present landscape of local media which used different languages in different eras. Articles published in newspapers were taken into account for analysis for the subject. Karakalpak, History, Tribe, Soviet, Khanates, Autonomous Republic, İndependent, Journalism, Medya, Gazette, Radio, Television, Channel.
Keywords: Folklor; Karakalpakistan; Karakalpalklar (Özbekistan); Medya