İlköğretimde 7-12 yaş arası çocuklarda ahlaki karakter özellikleri ve eğitimi - Soysal, Murat (My University, 2010)
İlköğretimde 7-12 Yaş Arası Çocuklarda Ahlaki Karakter Özellikleri Ve Eğitimi Yaratılanların arasında farklı bir yere sahip olan insanı özel kılan onun akıllı ve irade sahibi bir varlık olmasıdır. İnsan kalıtım yoluyla ya da çevrenin etkisiyle edindiği ahlaki olan veya olmayan tutum ve davranış özelliklerine sahiptir. Bu özelliği nedeniyle çalışmamızda İlköğretim çağındaki çocukların gelişim dönemleri gözönünde bulundurularak ahlaki karakter özellikleri ve eğitimi üzerinde durulmuştur. Bu çerçevede ailede ve özellikle okulda eğitimciler tarafından verilmesi gereken ahlak ve karakter eğitiminin önemi ele alınarak, öğrencilere kazandırılması gereken bazı ahlaki tutum ve davranışlar ortaya konulmaya çalışılmıştır.

Moral Personality Features And Pedagogics For The Children İn Primary Education – Age Between 7-12 – The human being gains a very specific position among other creatures as he has intelligence and self-conciousness unlike the others. He has properties ,both may be moral or unmoral , which has come up with his heritage or environmental factors. Because of that peroperty of human being,in our study we put emphasise on moral characteristics and education of children within the age of primary school education ,also by bearing their growth stages in mind.Within these outlines,we try to point out some of the essential moral behaviors and attitudes by mostly focusing on the importance of moral and characteristic education which must be given by families or teachers at school.
Keywords: Ahlak_Eğitim; Din Eğitimi; Din Eğitimi_İlköğretim