Risâle-i Beyân-ı Cehennem (vr. 139b-172a) (inceleme-metin-dizin-tıpkıbasım) - Özgören, Ezgi Nil (My University, 2017)
Bu çalışmada Risâle-i Beyân-ı Cehennem adlı eserin 139b-172a varakları çalışılmıştır. Risâle-i Beyân-ı Cehennem dinî konuda bilgi veren öğretici bir metindir. Metin içerisinde yer alan hikâyeler anlatıma akıcılık katarak konuyu desteklemektedir.

This thesis was formed on studying 139b-172a sections of Risâle-i Beyân-ı Cehennem. The Mentioned book is a didactic book which about religious matter. The stories in the book support the subject by adding fluency to the narration.
Keywords: Dini yönler; Hikayeler; Risâle-i Beyân-ı Cehennem Risâle-i Beyân-ı Cehennem; Türk dili ve edebiyatı