The effect of thoracic kyphosis posture on static balance - Youssef, Hussein Ahmed (My University, 2021)
Amaç: Kifoz, kabaca omurganın öne doğru hafif eğriliğidir. İnsan vücudunun tamamında hafif bir kifoz veya posterior eğrilik normaldir ve her bireyde mevcuttur. Hiperkifoz, genellikle C7 ve T12 arasında Cobb yöntemi ile lateralden röntgen üzerinde ölçülen 40°'den büyük kifotik açıdır. Postüral stabilite veya denge, kütle merkezini destek tabanının sınırları içinde tutma yeteneğidir. Kütle merkezinin destek tabanının sınırlarının ilerisine taşınması postüral dengesizliğe ve denge kaybına neden olabilir. Yaşlılarda kifotik duruşun ağırlık merkezini ve düşmeyi etkilediğini gösteren çalışmalar vardır, ancak genç bireylerde dengenin etkisine ilişkin sınırlı sayıda çalışma vardır. Bu çalışmada torakal kifoz şiddeti ve denge arasındaki ilişki araştırılmıştır. Gereç ve Yöntem: Çalışmaya 18 yaş üstü kırk altı sağlıklı birey katıldı. Kriterleri karşılayan katılımcılar kifoz açısına göre iki gruba ayrıldı. Torasik kifoz açısını ölçmek için kifoz indeksini ölçmede güvenilir bir araç olan Flexi Curve ölçümü kullanıldı. Flexi Curve non-invaziv, ucuz ve klinik ortamda kullanımı kolaydır. Statik dengenin objektif değerlendirmesi NeuroCom Balance Manager® statik posturografi cihazı ile.yapıldı. Bulgular: İstatistiksel analiz, denge ölçümlerinde kifotik grup ile kontrol grubu arasında ortalama fark açısından anlamlı fark olmadığını ve kifoz açısı ile denge ölçümleri arasında korelasyon olmadığını ortaya koymuştur. Sonuç: Çalışmamıza göre gövde dengesi ile torasik kifoz arasında anlamlı bir ilişki bulunmamıştır.

Objective: Kyphosis is roughly a slight forward curvature of the spine. A slight kyphosis or posterior curvature is normal throughout the human body and is present in every individual. Hyperkyphotic is a kyphotic angle greater than 40° commonly measured on a lateral X-ray measured by the Cobb method between C7 and T12. The capacity to retain the center of mass within the limits of the support base is known as postural stability or balance. Postural instability and loss of balance can result from shifting the center of mass beyond the support base's limits. Studies showed that kyphotic posture affects the center of gravity and falls in the elderly, but there are limited studies on the effect of balance in young individuals. In this study, the correlation between the balance and thoracic kyphosis angle has been investigated. Material and methods:Forty-six healthy individuals over the age of 18 participated in the study. Participants split into two groups based on their kyphosis angle. For measuring thoracic kyphosis, Flexi Curve measurement is a reliable tool for measuring the kyphosis index, non-invasive, low-cost, and simple to apply in a clinical practice. Objective evaluation of static balance by NeuroCom Balance Manager® system. Results:In terms of mean difference, there was no significant difference between the kyphotic and control groups in the balance measures, and there was no correlation between the kyphosis angle and balance measures, according to statistical analysis. Conclusion: According to our study, no significant relationship was found between body balance and thoracic kyphosis.
Torasik kifoz postürünün statik denge üzerine etkisi
Keywords: Balance; Denge; Kifoz; Kyphosis; Omurga; Omurga hastalıkları; Posture; Postür Thoracic; Spinal diseases; Spine; Torasik